Tepelné čerpadlo šetří peněženku i přírodu

Jak ušetřit na energiích? To je rada nad zlato. Nejen peněženku potěší, když se rozhodnete pro tepelné čerpadlo. Dokáže ohřát vodu, vytopit domácnost, ale stejně tak i chladit. K provozu mu postačí energie ze vzduchu, vody, nebo země. Přečtěte si, podle čeho vybírat konkrétní sestavu, jak je to s investicí a jak hledat dodavatele.

Získáte energii z obnovitelných zdrojů a vytopíte či vychladíte váš domov. Na tomto principu fungují velice zjednodušeně tepelná čerpadla. Teplo se dále rozvádí klasicky radiátory, podlahou, stěnou, nebo jiným rozvodem tepla. Opakem jsou chladící sestavy, které zajistí příjemnou teplotu domova i v horkých měsících. Tepelné čerpadlo je poměrně rozměrný stroj, na který musíte mít dostatek místa. Na druhou stranu už existují i taková, která lze zavěsit na zeď. Chladící sestavy se montují dokonce zvenku. Díky čerpání obnovitelných zdrojů ušetříte na provozu kromě peněženky i životní prostředí.

Jak je to s náklady

Vyplatí se tepelné čerpadlo přímo vám? Obecně se návrat investice odhaduje na pět až deset let. Cena tepelného čerpadla se odvíjí od několika parametrů. Záleží na stáří nemovitosti, velikosti užitné plochy, ale i systému vytápění. Konkrétní řešení vám navrhnou přímo odborní dodavatelé. Pokud nechcete hledáním trávit dlouhé hodiny až dny, zadejte si poptávku na poptávkovém serveru.

Jak si zadat poptávku

Důležité parametry napište do poptávkového formuláře na stránkách Poptávej.cz. Nezapomeňte uvést také lokalitu. Díky tomu si zájemci o vaši zakázku nejen lépe představí, jaké řešení by vám měli nabídnout, ale také se budou hlásit zejména ti z blízkého okolí. Po odeslání vyplněného formuláře očekávejte hovor od operátora společnosti. Ten s vámi podobu vaší poptávky zkontroluje a po odsouhlasení odešle do systému. Dodavatelé budou reagovat nabídkami na míru přímo do vašeho emailu. Na vás bude jen vybrat toho nejlepšího a dohodnout další podrobnosti. Služba je pro vás jako poptávající zcela zdarma a nezávazná.


Posted in Interier, Stavba, Uncategorized.